Om oss

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00

Husmanskonst

Mitt i Mjärdevi, Teknikringen 8, har ett väl sammansvetsat gäng i 30 år lagat och serverat luncher. 700 portioner varje vardag till hungriga kontorister, byggjobbare och andra som hittar hit. Här finns bord för 320 gäster och under sommaren kan du njuta på vår uteservering.

Poster

Restaurang Husman. Det hörs på namnet vad du får. Ärtsoppa och pannkaka på torsdagarna, raggmunk och fläsk med rårörda lingon, bruna bönor. Det är husmanskost som är basen.

Stora portioner, vällagade från grunden. Inget fusk med halvfabrikat.

Det är ändå bara en liten del. Svensk vardagsmat är ju sedan länge också wokat, pasta, kebab, hamburgare. Det gäller att hänga på mattrenderna – också.

Allt detta skapar Restaurang Husman med lokala råvaror – i möjligaste mån, beroende på årstid och tillgång. Köttet kan till exempel komma från Basunda gård i Rimforsa.

Och en annan lika viktig del av den dagliga lunchen: en välmatad salladsbuffé, som förstås ingår i priset.

Syskonen och ägarna Joakim och Lotta Donderer är själva två av kockarna i det vältrimmade gäng som jobbar i köket varje dag, måndag till fredag.

Då och då kommer pappa Hans Donderer och hjälper till, med till exempel kroppkakor.

Restaurang Husmans ägare har en gedigen matkunskap; den sitter rent av i generna.

Hans Donderer, 18 år, reste från Lindau vid Bodensjön i Tyskland, och kom 1960 till Linköping. Han hade hört att Sverige behövde bra kockar. Hans fick jobb på klassiska Frimurarehotellet, Frimis, i Linköping.

Några år senare hade Hans Donderer öppnat eget, högst upp i Domushuset i Linköping. Fyra kök hette den krogen. Den drev Hans vidare i många år, tills barnen Joakim och Lotta
tog över, då i Gallerian.

1994 köpte Joakim och Lotta lunchrestaurangen i Mjärdevi.
20 års-jubileet firades i september 2014.

De dagliga luncherna, med många rätter att välja mellan, är ändå långt ifrån allt vad Restaurang Husman kan erbjuda. Du som ska arrangera en privat fest, ett företagsevent, en företagslunch eller en konferens kan anlita
Restaurang Husman.

Med en mångårig kunskap, en som går tillbaka ända till gamla Frimis – och till kockskolorna i 1950-talets Tyskland.

Husmanskonst som gör dig glad och nöjd, till vardags och till fest.

Restaurang Husman
restauranghusman.se

Vecka 11

Måndag 10 mars
Stekt panerad torskfilé med dill-& romsås samt kokt potatis
Indisk kycklinggryta med badmatiris, libabröd & Raita
Veg: Grönsakswok med basmatiris & cashewnötter
Pasta: med salsiccia, lök, paprika, sambal oelek & vitlök
Wok: Fläskfilé fräst i sesamolja, vitlök & chili
Sallad: Räkor med bulgur, ägghalva, citron & Red hot chili
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Tisdag 11 mars
Raggmunk med stekt fläsk & lingon
Stekt fläsk med löksås & kokt potatis
Stekt fläsk med bruna bönor & kokt potatis
Teriyakimarinerad laxfilé med wasabicreme, wokade grönsaker, nudlar eller kokt potatis
Veg: Raggmunk med lingonkeso
Pasta: Spaghetti Bolognese av hjortfärs från Värna med riven ost
Wok: Kyckling med mango, lime & färsk röd chili
Sallad: Räkor med pasta & tapenad
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Välkommen!
Onsdag 12 mars
BBQ-färsbiff med tryffelaioli, BBQ-sås, picklad rödlök, coleslaw & råstekt strimlad purjolökspotatis
Fisk-& skaldjursgryta "Bouillabaisse" med ris & aioli
Veg: Pan Pizza "Vegetaria" med tomat-ruccola & fetasallad
Pasta: Spaghetti Carbonara (bacon)
Wok: Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
Sallad: Kyckling med bacon & aioli
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Torsdag 13 mars
Ärtsoppa med fläsk samt pannkakor med sylt & grädde
Minestronesoppa samt pannkakor med sylt & grädde
Portermarinerad helstekt högrev med potatisgratäng & gelé
Pasta: med kyckling, soltorkad tomat & mozzarella
Veg: Ärtsoppa samt pannkakor med sylt & grädde
Veg: Chevregratinerad grönsaksbiff med potatisgratäng
Wok: Entrecôte med strimlad lök, chili & vitlök
Sallad: Räkor & kräftstjärtar med ägghalva & lime
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Fredag 14 mars
Husmans panerade schnitzel med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis
Fylld Chorizo med gurka, lök & ost samt potatismos & gurkmajjo
Veg: Pasta "Quattro Fromagio" med spenat & hackade nötter
Pasta: med räkor, saffran, vitlök & chili
Wok: Kyckling med cocosmjölk & färsk röd chili
Sallad: Ost-& skinka med matvete & örter
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Välkommen!
Vi reserverar oss för ändringar och slutförsäljning!
Priser

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00