Om oss

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00

Husmanskonst

Mitt i Mjärdevi, Teknikringen 8, har ett väl sammansvetsat gäng i 30 år lagat och serverat luncher. 700 portioner varje vardag till hungriga kontorister, byggjobbare och andra som hittar hit. Här finns bord för 320 gäster och under sommaren kan du njuta på vår uteservering.

Poster

Restaurang Husman. Det hörs på namnet vad du får. Ärtsoppa och pannkaka på torsdagarna, raggmunk och fläsk med rårörda lingon, bruna bönor. Det är husmanskost som är basen.

Stora portioner, vällagade från grunden. Inget fusk med halvfabrikat.

Det är ändå bara en liten del. Svensk vardagsmat är ju sedan länge också wokat, pasta, kebab, hamburgare. Det gäller att hänga på mattrenderna – också.

Allt detta skapar Restaurang Husman med lokala råvaror – i möjligaste mån, beroende på årstid och tillgång. Köttet kan till exempel komma från Basunda gård i Rimforsa.

Och en annan lika viktig del av den dagliga lunchen: en välmatad salladsbuffé, som förstås ingår i priset.

Syskonen och ägarna Joakim och Lotta Donderer är själva två av kockarna i det vältrimmade gäng som jobbar i köket varje dag, måndag till fredag.

Då och då kommer pappa Hans Donderer och hjälper till, med till exempel kroppkakor.

Restaurang Husmans ägare har en gedigen matkunskap; den sitter rent av i generna.

Hans Donderer, 18 år, reste från Lindau vid Bodensjön i Tyskland, och kom 1960 till Linköping. Han hade hört att Sverige behövde bra kockar. Hans fick jobb på klassiska Frimurarehotellet, Frimis, i Linköping.

Några år senare hade Hans Donderer öppnat eget, högst upp i Domushuset i Linköping. Fyra kök hette den krogen. Den drev Hans vidare i många år, tills barnen Joakim och Lotta
tog över, då i Gallerian.

1994 köpte Joakim och Lotta lunchrestaurangen i Mjärdevi.
20 års-jubileet firades i september 2014.

De dagliga luncherna, med många rätter att välja mellan, är ändå långt ifrån allt vad Restaurang Husman kan erbjuda. Du som ska arrangera en privat fest, ett företagsevent, en företagslunch eller en konferens kan anlita
Restaurang Husman.

Med en mångårig kunskap, en som går tillbaka ända till gamla Frimis – och till kockskolorna i 1950-talets Tyskland.

Husmanskonst som gör dig glad och nöjd, till vardags och till fest.

Restaurang Husman
restauranghusman.se

Vecka 43

Måndag 20 oktober
Stekt panerad färsk lubbfilé med dill-& romsås samt kokt potatis
Hjortfärsmedaljong från Värna med enbärsgräddsås, lingon & stekt potatis
Veg: Grönsakswok med strimlad quorn, cocosmjölk, chili & basmatiris
Pasta: med fläskfilé, bacon & färska champinjoner
Wok: Kyckling med mango, ingefära & lime
Sallad: Räkor med pasta & tapenad
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Tisdag 21 oktober
Raggmunk med stekt fläsk & lingon
Stekt fläsk med löksås & kokt potatis
Kyckling Faijtas med ris, tortilla, nachos, guaqamole & tomatsalsa
Veg: Raggmunk med lingonkeso
Pasta: Spaghetti Bolognese med riven ost
Wok: Fläskfilé med jordnötssås
Sallad: Räkor & kräftstjärtar med ägghalva & citron
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Välkommen!
Onsdag 22 oktober
Örtmarinerad helstekt fläskfilé med pepparsås & stekt kulpotatis
Pankopanerad kycklingfilé med wokade grönsaker, ris & sötsursås
Veg: Pankopanerad aubergine med wokade grönsaker, ris & sötsursås
Pasta: Spaghetti Carbonara (bacon)
Wok: Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
Sallad: Räkor med matvete, citron & ägghalva
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Torsdag 23 oktober
Ärtsoppa samt pannkakor med sylt & grädde
Broccolisoppa samt pannkakor med sylt & grädde
Porterstek med potatisgratäng, gelé & herrgårdsgrönsaker
Korv Stroganoff med ris
Veg: Ärtsoppa/Broccolisoppa samt pannkakor med sylt & grädde
Wok: Kyckling med vitlök, chili & ingefära
Sallad: Räkor med röd quinoa, örter & melon
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Välkommen!
Fredag 24 oktober
Husmans panerade schnitzel med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes eller stekt färskpotatis
Kalops med morötter, kokt potatis & rödbetor
Veg: Pan Pizza "Vegetaria" med tomat-& fetasallad
Pasta: med räkor, saffran, vitlök & grädde
Wok: Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
Sallad: Kyckling med bacon & Red hot chili
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Välkommen!
Vi reserverar oss för ändringar och slutförsäljning!
Priser

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00