Om oss

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00

Husmanskonst

Mitt i Mjärdevi, Teknikringen 8, har ett väl sammansvetsat gäng i 30 år lagat och serverat luncher. 700 portioner varje vardag till hungriga kontorister, byggjobbare och andra som hittar hit. Här finns bord för 320 gäster och under sommaren kan du njuta på vår uteservering.

Poster

Restaurang Husman. Det hörs på namnet vad du får. Ärtsoppa och pannkaka på torsdagarna, raggmunk och fläsk med rårörda lingon, bruna bönor. Det är husmanskost som är basen.

Stora portioner, vällagade från grunden. Inget fusk med halvfabrikat.

Det är ändå bara en liten del. Svensk vardagsmat är ju sedan länge också wokat, pasta, kebab, hamburgare. Det gäller att hänga på mattrenderna – också.

Allt detta skapar Restaurang Husman med lokala råvaror – i möjligaste mån, beroende på årstid och tillgång. Köttet kan till exempel komma från Basunda gård i Rimforsa.

Och en annan lika viktig del av den dagliga lunchen: en välmatad salladsbuffé, som förstås ingår i priset.

Syskonen och ägarna Joakim och Lotta Donderer är själva två av kockarna i det vältrimmade gäng som jobbar i köket varje dag, måndag till fredag.

Då och då kommer pappa Hans Donderer och hjälper till, med till exempel kroppkakor.

Restaurang Husmans ägare har en gedigen matkunskap; den sitter rent av i generna.

Hans Donderer, 18 år, reste från Lindau vid Bodensjön i Tyskland, och kom 1960 till Linköping. Han hade hört att Sverige behövde bra kockar. Hans fick jobb på klassiska Frimurarehotellet, Frimis, i Linköping.

Några år senare hade Hans Donderer öppnat eget, högst upp i Domushuset i Linköping. Fyra kök hette den krogen. Den drev Hans vidare i många år, tills barnen Joakim och Lotta
tog över, då i Gallerian.

1994 köpte Joakim och Lotta lunchrestaurangen i Mjärdevi.
20 års-jubileet firades i september 2014.

De dagliga luncherna, med många rätter att välja mellan, är ändå långt ifrån allt vad Restaurang Husman kan erbjuda. Du som ska arrangera en privat fest, ett företagsevent, en företagslunch eller en konferens kan anlita
Restaurang Husman.

Med en mångårig kunskap, en som går tillbaka ända till gamla Frimis – och till kockskolorna i 1950-talets Tyskland.

Husmanskonst som gör dig glad och nöjd, till vardags och till fest.

Restaurang Husman
restauranghusman.se

Vecka 25

Måndag 16 juni
Stekt panerad färsk koljafilé med dill-& romsås samt färskpotatis
Köttbullar med potatismos eller kokt färskpotatis, gräddsås, lingon & pressgurka
Veg: Pasta "Quattro Fromagio" med spenat & rostade hasselnötter
Pasta: med fläskfilé, bacon & färska champinjoner
Wok: Kyckling med cocosmjölk & färsk röd chili
Sallad: Räkor med pasta & tapenad
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Tisdag 17 juni
Raggmunk med stekt fläsk & lingon
Stekt fläsk med löksås & kokt potatis
Chili con carne av högrev med ris, tortilla, nachos & vitlökssås
Veg: Raggmunk med lingonkeso
Pasta: med kyckling, sambal oelek, grädde, vitlök & paprika
Wok: Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
Sallad: Räkor & varmrökt lax med dill-& romsås
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Välkommen!
Onsdag 18 juni
Grekisk färsbiff med fetacreme, balsamicosky & friterad klyftpotatis
Citronmarinerad laxfilé med Sandefjordsås & kokt färskpotatis
Veg: Rödbetsbiffar med fetacreme & friterad klyftpotatis
Pasta: Spaghetti Carbonara (bacon)
Wok: Fläskfilé med jordnötssås
Sallad: Kyckling med bacon & parmesan
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Torsdag 19 juni
Husmans panerade schnitzel med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes eller stekt potatis
Rostbiff med potatissallad, rostad lök & pickles
Pasta: Spaghetti Bolognese med riven ost
Veg: Feta-& grönsaksfylld paprika med potatissallad, rostad lök & pickles
Wok: Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
Sallad: Kyckling med pasta & strimlad pepparsalami
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Välkommen!
Vi reserverar oss för ändringar och slutförsäljning!
Priser

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00