Restaurang Husman

Om oss

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00

Husmanskonst

Mitt i Mjärdevi, Teknikringen 8, har ett väl sammansvetsat gäng i 30 år lagat och serverat luncher. 700 portioner varje vardag till hungriga kontorister, byggjobbare och andra som hittar hit. Här finns bord för 320 gäster och under sommaren kan du njuta på vår uteservering.

Poster

Restaurang Husman. Det hörs på namnet vad du får. Ärtsoppa och pannkaka på torsdagarna, raggmunk och fläsk med rårörda lingon, bruna bönor. Det är husmanskost som är basen.

Stora portioner, vällagade från grunden. Inget fusk med halvfabrikat.

Det är ändå bara en liten del. Svensk vardagsmat är ju sedan länge också wokat, pasta, kebab, hamburgare. Det gäller att hänga på mattrenderna – också.

Allt detta skapar Restaurang Husman med lokala råvaror – i möjligaste mån, beroende på årstid och tillgång. Köttet kan till exempel komma från Basunda gård i Rimforsa.

Och en annan lika viktig del av den dagliga lunchen: en välmatad salladsbuffé, som förstås ingår i priset.

Syskonen och ägarna Joakim och Lotta Donderer är själva två av kockarna i det vältrimmade gäng som jobbar i köket varje dag, måndag till fredag.

Då och då kommer pappa Hans Donderer och hjälper till, med till exempel kroppkakor.

Restaurang Husmans ägare har en gedigen matkunskap; den sitter rent av i generna.

Hans Donderer, 18 år, reste från Lindau vid Bodensjön i Tyskland, och kom 1960 till Linköping. Han hade hört att Sverige behövde bra kockar. Hans fick jobb på klassiska Frimurarehotellet, Frimis, i Linköping.

Några år senare hade Hans Donderer öppnat eget, högst upp i Domushuset i Linköping. Fyra kök hette den krogen. Den drev Hans vidare i många år, tills barnen Joakim och Lotta
tog över, då i Gallerian.

1994 köpte Joakim och Lotta lunchrestaurangen i Mjärdevi.
20 års-jubileet firades i september 2014.

De dagliga luncherna, med många rätter att välja mellan, är ändå långt ifrån allt vad Restaurang Husman kan erbjuda. Du som ska arrangera en privat fest, ett företagsevent, en företagslunch eller en konferens kan anlita
Restaurang Husman.

Med en mångårig kunskap, en som går tillbaka ända till gamla Frimis – och till kockskolorna i 1950-talets Tyskland.

Husmanskonst som gör dig glad och nöjd, till vardags och till fest.

Restaurang Husman
restauranghusman.se

Vecka 08

Måndag 19 februari
Fläskfilémedaljonger med ginsås & timjanstekt kulpotatis
Stekt panerad färsk koljafilé med skagenröra & kokt potatis
Veg: Spaghetti med quornfärssås & riven ost
Pasta: Spaghetti Bolognese med riven ost
Wok: Kyckling med cocosmjölk & grön chili
Sallad: Räkor med örter & pasta samt Red hot chili
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik
Välkommen!
Tisdag 20 februari
Raggmunk med stekt fläsk & lingon
Stekt fläsk med löksås & kokt potatis
Örtmarinerad kycklingfilé med tzatziki, balsamicosky & vitlöksrostad potatis
Veg: Raggmunk med lingonkeso
Veg: Grönsaksbiffar med tzatziki, vitlöksrostad potatis & grilltomat
Pasta: med kyckling, dijonsenap, grädde & bacon
Wok: Entrecôte med strimld lök, broccoli & thai basilika
Sallad: Kyckling med pasta, tapenad & fetaost
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik
Välkommen!
Onsdag 21 februari
Wallenbergare med potatismos, lingon, ärtor & gräddsås
Kyckling Faijtas med ris, tortilla, nachos & guaqamole
Veg: Grönsaks Faijtas med strimlad quorn samt ris, tortilla, nachos & guaqamole
Wok: Fläskfilé fräst i sesamolja, vitlök & chili
Pasta: Spaghetti Carbonara (bacon)
Sallad: Räkor med citron, dill & ägghalva
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik
Välkommen!
Torsdag 22 februari
Ärtsoppa med fläsk samt pannkakor med sylt & grädde
Kantarellsoppa samt pannkakor med sylt & grädde
Lasagne med coleslwsallad
Rotmos med rimmad fläskbog
Veg: Ärtsoppa/Kantarellsoppa samt pannkakor med sylt & grädde
Veg: Spenatlasagne med coleslawsallad
Wok: Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
Sallad: Ost-& skinka med melon & avocado
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik
Fredag 23 februari
Husmans panerade schnitzel med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis
Limemarinerad laxfilé med räkröra & kokt potatis
Veg: Pan Pizza "Vegetaria" med tomat-& löksallad
Wok: Kyckling med mango, lime & färsk grön chili
Pasta: med strimlad biff i 3-pepparsås
Sallad: Räkor med röd quinoa, ägghalva & Rhode Island
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik
Välkommen!
Vi reserverar oss för ändringar och slutförsäljning!
Priser

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00