Om oss

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00

Husmanskonst

Mitt i Mjärdevi, Teknikringen 8, har ett väl sammansvetsat gäng i 30 år lagat och serverat luncher. 700 portioner varje vardag till hungriga kontorister, byggjobbare och andra som hittar hit. Här finns bord för 320 gäster och under sommaren kan du njuta på vår uteservering.

Poster

Restaurang Husman. Det hörs på namnet vad du får. Ärtsoppa och pannkaka på torsdagarna, raggmunk och fläsk med rårörda lingon, bruna bönor. Det är husmanskost som är basen.

Stora portioner, vällagade från grunden. Inget fusk med halvfabrikat.

Det är ändå bara en liten del. Svensk vardagsmat är ju sedan länge också wokat, pasta, kebab, hamburgare. Det gäller att hänga på mattrenderna – också.

Allt detta skapar Restaurang Husman med lokala råvaror – i möjligaste mån, beroende på årstid och tillgång. Köttet kan till exempel komma från Basunda gård i Rimforsa.

Och en annan lika viktig del av den dagliga lunchen: en välmatad salladsbuffé, som förstås ingår i priset.

Syskonen och ägarna Joakim och Lotta Donderer är själva två av kockarna i det vältrimmade gäng som jobbar i köket varje dag, måndag till fredag.

Då och då kommer pappa Hans Donderer och hjälper till, med till exempel kroppkakor.

Restaurang Husmans ägare har en gedigen matkunskap; den sitter rent av i generna.

Hans Donderer, 18 år, reste från Lindau vid Bodensjön i Tyskland, och kom 1960 till Linköping. Han hade hört att Sverige behövde bra kockar. Hans fick jobb på klassiska Frimurarehotellet, Frimis, i Linköping.

Några år senare hade Hans Donderer öppnat eget, högst upp i Domushuset i Linköping. Fyra kök hette den krogen. Den drev Hans vidare i många år, tills barnen Joakim och Lotta
tog över, då i Gallerian.

1994 köpte Joakim och Lotta lunchrestaurangen i Mjärdevi.
20 års-jubileet firades i september 2014.

De dagliga luncherna, med många rätter att välja mellan, är ändå långt ifrån allt vad Restaurang Husman kan erbjuda. Du som ska arrangera en privat fest, ett företagsevent, en företagslunch eller en konferens kan anlita
Restaurang Husman.

Med en mångårig kunskap, en som går tillbaka ända till gamla Frimis – och till kockskolorna i 1950-talets Tyskland.

Husmanskonst som gör dig glad och nöjd, till vardags och till fest.

Restaurang Husman
restauranghusman.se

Vecka 42

Måndag 14 oktober
Fish and chips serveras med remouladsås, pommes eller kokt potatis
Italiensk helstekt fläskfilé med basilikasås & risoni
Veg: Italiensk grönsaksbiff med basilikasås & risoni
Pasta: Spaghetti Bolognese med riven ost
Wok: Kyckling med mango, ingefära & chili
Sallad: Räkor med pärlcoscos, ägghalva & citron
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Tisdag 15 oktober
Raggmunk med stekt fläsk & lingon
Stekt fläsk med löksås & kokt potatis
Chili con carne av högrev med ris, tortilla, nachos & vitlökssås
Veg: Raggmunk med lingonkeso
Veg: Grönsaks chili med ris, tortilla, nachos & vitlökssås
Pasta: med räkor & kräftstjärtar i vitvinssås
Wok: Fläskfilé med jordnötssås
Sallad: Kyckling med pasta & riven parmesan
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Välkommen!
Onsdag 16 oktober
Ostpanerad kyckling "Piccata" med tomatsås & ris eller stekt potatis
Teriyakimarinerad laxfilé med wasabicreme, sesamfrästa grönsaker, nudlar eller kokt potatis
Veg: Ostpanerad aubergine med wasabicreme, sesamfrästa grönsaker, nudlar eller kokt potatis
Pasta: Spaghetti Carbonara (bacon)
Wok: Entrecôte med thai basilika, sesam & vitlök
Sallad: Räkor med ägghalva, matvete & räkröra
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Torsdag 17 oktober
Ärtsoppa med fläsk/Thaisoppa med strimlad kyckling samt pannkakor med sylt & grädde
Lasagne med coleslawsallad
Gräddstuvad pytt "Bellman" med ägghalva & inlagd gurka
Veg: Ärtsoppa/Thaisoppa samt pannkakor med sylt & grädde
Wok: Fläskfilé fräst i vitlök & chili
Sallad: Räkor med fetaost, pärlcoscos & örter
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Fredag 18 oktober
Husmans panerade schnitzel med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis
Levegryta med kapris, bacon & lingon samt ris eller kokt potatis
Veg: Grönsakswok med cocosmjöölk & chili samt basmatiris
Pasta: med oxfilé i gorgonzolasås
Wok: Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
Sallad: Kyckling med strimlad pepparsalami & Red hot chili
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Välkommen!
Vi reserverar oss för ändringar och slutförsäljning!
Priser

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00