Restaurang Husman

Om oss

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00

Husmanskonst

Mitt i Mjärdevi, Teknikringen 8, har ett väl sammansvetsat gäng i 30 år lagat och serverat luncher. 700 portioner varje vardag till hungriga kontorister, byggjobbare och andra som hittar hit. Här finns bord för 320 gäster och under sommaren kan du njuta på vår uteservering.

Poster

Restaurang Husman. Det hörs på namnet vad du får. Ärtsoppa och pannkaka på torsdagarna, raggmunk och fläsk med rårörda lingon, bruna bönor. Det är husmanskost som är basen.

Stora portioner, vällagade från grunden. Inget fusk med halvfabrikat.

Det är ändå bara en liten del. Svensk vardagsmat är ju sedan länge också wokat, pasta, kebab, hamburgare. Det gäller att hänga på mattrenderna – också.

Allt detta skapar Restaurang Husman med lokala råvaror – i möjligaste mån, beroende på årstid och tillgång. Köttet kan till exempel komma från Basunda gård i Rimforsa.

Och en annan lika viktig del av den dagliga lunchen: en välmatad salladsbuffé, som förstås ingår i priset.

Syskonen och ägarna Joakim och Lotta Donderer är själva två av kockarna i det vältrimmade gäng som jobbar i köket varje dag, måndag till fredag.

Då och då kommer pappa Hans Donderer och hjälper till, med till exempel kroppkakor.

Restaurang Husmans ägare har en gedigen matkunskap; den sitter rent av i generna.

Hans Donderer, 18 år, reste från Lindau vid Bodensjön i Tyskland, och kom 1960 till Linköping. Han hade hört att Sverige behövde bra kockar. Hans fick jobb på klassiska Frimurarehotellet, Frimis, i Linköping.

Några år senare hade Hans Donderer öppnat eget, högst upp i Domushuset i Linköping. Fyra kök hette den krogen. Den drev Hans vidare i många år, tills barnen Joakim och Lotta
tog över, då i Gallerian.

1994 köpte Joakim och Lotta lunchrestaurangen i Mjärdevi.
20 års-jubileet firades i september 2014.

De dagliga luncherna, med många rätter att välja mellan, är ändå långt ifrån allt vad Restaurang Husman kan erbjuda. Du som ska arrangera en privat fest, ett företagsevent, en företagslunch eller en konferens kan anlita
Restaurang Husman.

Med en mångårig kunskap, en som går tillbaka ända till gamla Frimis – och till kockskolorna i 1950-talets Tyskland.

Husmanskonst som gör dig glad och nöjd, till vardags och till fest.

Restaurang Husman
restauranghusman.se

Vecka 17

Måndag 22 april
Stekt panerad spättafilé med skagensås & kokt potatis
Kalvfärsbiff med kantarellsås, lingon, stekt kulpotatis & pressgurka
Veg: Grönsakswok med strimlad quorn, cashewnötter & nudlar
Pasta: med strimlad skinka & kvibille ädel
Wok: Kyckling med thai basilika & färsk ingefära
Sallad: Räkor med röd quinoa, citron & ägghalva
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik
Välkommen!
Tisdag 23 april
Raggmunk med stekt fläsk & lingon
Stekt fläsk med löksås & kokt potatis
Kycklingspett med chilibearnaise, BBQ-sås & stekt potatis eller ris
Veg: Raggmunk med lingonkeso
Pasta: med strimlad biff, broccoli & gorgonzola
Wok: Entrecôte med vattenkastanjer, bambuskott & vitlök
Sallad: Räkor med fetaost & pasta
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik
Välkommen!
Onsdag 24 april
Ostpanerad schnitzel "Piccata" med tomatsås, ris eller stekt potatis
Chili con carne av högrev med ris, tortilla, nachos & vitlökssås
Veg: Ostpanerad zucchini med tomatsås, ris eller stekt potatis
Pasta: med kyckling, spenat & champinjoner
Wok: Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
Sallad: Räkor & kräftstjärtar med ägghalva, Rhode Island & citron
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik
Välkommen!
Torsdag 25 april
Ärtsoppa med fläsk samt pannkakor med sylt & grädde
Gulaschsoppa samt pannkakor med sylt & grädde
Lasagne med coleslawsallad
Teriyakimarinerad laxfilé med chilicreme, kokt potatis eller nudlar
Veg: Ärtsoppa samt pannkakor med sylt & grädde
Veg: Spenatlasagne med coleslawsallad
Wok: Fläskfilé fräst i sesamolja, vitlök & färsk röd chili
Sallad: Ost-& skinka med pasta & tapenad
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik
Fredag 26 april
Husmans burgare av högrev med bröd, pommes, coleslaw, saltgurka, picklad rödlök & tillbehör
Viltskavsgryta med kantareller, champinjoner & smålök serveras med ris & gelé
Veg: Rödbetsburgare med chevre samt bröd, pommes, coleslaw, saltgurka, picklad rödlök & tillbehör
Pasta: Spaghetti Carbonara (bacon)
Wok: Kyckling med cocosmjölk, peppar & chili
Sallad: Kyckling med bacon
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik
Vi reserverar oss för ändringar och slutförsäljning!
Priser

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00