Restaurang Husman

Om oss

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00

Husmanskonst

Mitt i Mjärdevi, Teknikringen 8, har ett väl sammansvetsat gäng i 30 år lagat och serverat luncher. 700 portioner varje vardag till hungriga kontorister, byggjobbare och andra som hittar hit. Här finns bord för 320 gäster och under sommaren kan du njuta på vår uteservering.

Poster

Restaurang Husman. Det hörs på namnet vad du får. Ärtsoppa och pannkaka på torsdagarna, raggmunk och fläsk med rårörda lingon, bruna bönor. Det är husmanskost som är basen.

Stora portioner, vällagade från grunden. Inget fusk med halvfabrikat.

Det är ändå bara en liten del. Svensk vardagsmat är ju sedan länge också wokat, pasta, kebab, hamburgare. Det gäller att hänga på mattrenderna – också.

Allt detta skapar Restaurang Husman med lokala råvaror – i möjligaste mån, beroende på årstid och tillgång. Köttet kan till exempel komma från Basunda gård i Rimforsa.

Och en annan lika viktig del av den dagliga lunchen: en välmatad salladsbuffé, som förstås ingår i priset.

Syskonen och ägarna Joakim och Lotta Donderer är själva två av kockarna i det vältrimmade gäng som jobbar i köket varje dag, måndag till fredag.

Då och då kommer pappa Hans Donderer och hjälper till, med till exempel kroppkakor.

Restaurang Husmans ägare har en gedigen matkunskap; den sitter rent av i generna.

Hans Donderer, 18 år, reste från Lindau vid Bodensjön i Tyskland, och kom 1960 till Linköping. Han hade hört att Sverige behövde bra kockar. Hans fick jobb på klassiska Frimurarehotellet, Frimis, i Linköping.

Några år senare hade Hans Donderer öppnat eget, högst upp i Domushuset i Linköping. Fyra kök hette den krogen. Den drev Hans vidare i många år, tills barnen Joakim och Lotta
tog över, då i Gallerian.

1994 köpte Joakim och Lotta lunchrestaurangen i Mjärdevi.
20 års-jubileet firades i september 2014.

De dagliga luncherna, med många rätter att välja mellan, är ändå långt ifrån allt vad Restaurang Husman kan erbjuda. Du som ska arrangera en privat fest, ett företagsevent, en företagslunch eller en konferens kan anlita
Restaurang Husman.

Med en mångårig kunskap, en som går tillbaka ända till gamla Frimis – och till kockskolorna i 1950-talets Tyskland.

Husmanskonst som gör dig glad och nöjd, till vardags och till fest.

Restaurang Husman
restauranghusman.se

Vecka 48

Måndag 28 november
Stekt panerad färsk koljafilé med skagensås samt kokt potatis
Örtmarinerad kycklingfilé med tzatziki, grekisk sallad, balsamicosky & vitlöksrostad kulpotatis
Veg: Bön-& quornfylld paprika med tzatziki, grekisk sallad & vitlöksrostad kulpotatis
Pasta: med fläskfilé, strimlad pepparsalami, sambal oelek & paprika
Wok: Entrecôte med strimlad lök, färsk ingefära & chili
Sallad: Räkor med pasta, tapenad & Red hot chili
Grillen serverar, Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik
Tisdag 29 november
Raggmunk med stekt fläsk & rårörda lingon
Bruna bönor med stekt fläsk & kokt potatis
Parmesangratinerad laxfilé med oliv-& tomatcreme, grilltomat & kokt potatis
Veg: Raggmunk med lingonkeso
Pasta: Spaghetti Bolognese med riven ost
Wok: Kyckling med mango, sweet chili & lime
Sallad: Kyckling med bacon, melon, äpple & Rhode Island
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik
Onsdag 30 november
Pannbiff med potatismos, kantarellsås, rårörda lingon & inlagd gurka
Fiskgratäng med räkor, dill, ost, vitt vin & kokt potatis
Veg: Rödbetsbiff med potatismos, kantarellsås, rårörda lingon & inlagd gurka
Pasta: med strimlad biff i gorgonzolasås
Wok: Fläskfilé fräst i sesamolja, chili & vitlök
Sallad: Räkor med matvete, citron & ägghalva
Grillen: Hamburgare med bröd & pommes, Kebabtallrik med pommes, Green burgare med bröd & pommes
Torsdag 1 December
Ärtsoppa/Morotssoppa med cocos & ingefära samt pannkakor med sylt & grädde
Nattbakad kotlett med potatisgratäng & chasseursås
Veg: Ärtsoppa/Morotssoppa med cocos & ingefära samt pannkakor med sylt & grädde
Pasta: med salsiccia, grädde, vitlök, parika & peppar
Wok: Kyckling med grön curry & cocosmjölk
Sallad: Räkor & fetaost, grape samt red hot chilidresing
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik
Fredag 2 December
Husmans panerade schnitzel med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis
Isterband från Vaggeryd med persiljestuvad potatis & rödbetor
Veg: Feta-& grönsaksfylld zucchini med persiljestuvad potatis
Pasta: med räkor "Cajun"
Wok: Kyckling med thai basilika, lime & sesam
Sallad: Kyckling med strimlad pepparsalami, apelsin & grönkål
Grill: Hamburgare, Green burgare & kebabtallrik
Vi reserverar oss för ändringar och slutförsäljning!
Priser

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00