Om oss

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00

Husmanskonst

Mitt i Mjärdevi, Teknikringen 8, har ett väl sammansvetsat gäng i 30 år lagat och serverat luncher. 700 portioner varje vardag till hungriga kontorister, byggjobbare och andra som hittar hit. Här finns bord för 320 gäster och under sommaren kan du njuta på vår uteservering.

Poster

Restaurang Husman. Det hörs på namnet vad du får. Ärtsoppa och pannkaka på torsdagarna, raggmunk och fläsk med rårörda lingon, bruna bönor. Det är husmanskost som är basen.

Stora portioner, vällagade från grunden. Inget fusk med halvfabrikat.

Det är ändå bara en liten del. Svensk vardagsmat är ju sedan länge också wokat, pasta, kebab, hamburgare. Det gäller att hänga på mattrenderna – också.

Allt detta skapar Restaurang Husman med lokala råvaror – i möjligaste mån, beroende på årstid och tillgång. Köttet kan till exempel komma från Basunda gård i Rimforsa.

Och en annan lika viktig del av den dagliga lunchen: en välmatad salladsbuffé, som förstås ingår i priset.

Syskonen och ägarna Joakim och Lotta Donderer är själva två av kockarna i det vältrimmade gäng som jobbar i köket varje dag, måndag till fredag.

Då och då kommer pappa Hans Donderer och hjälper till, med till exempel kroppkakor.

Restaurang Husmans ägare har en gedigen matkunskap; den sitter rent av i generna.

Hans Donderer, 18 år, reste från Lindau vid Bodensjön i Tyskland, och kom 1960 till Linköping. Han hade hört att Sverige behövde bra kockar. Hans fick jobb på klassiska Frimurarehotellet, Frimis, i Linköping.

Några år senare hade Hans Donderer öppnat eget, högst upp i Domushuset i Linköping. Fyra kök hette den krogen. Den drev Hans vidare i många år, tills barnen Joakim och Lotta
tog över, då i Gallerian.

1994 köpte Joakim och Lotta lunchrestaurangen i Mjärdevi.
20 års-jubileet firades i september 2014.

De dagliga luncherna, med många rätter att välja mellan, är ändå långt ifrån allt vad Restaurang Husman kan erbjuda. Du som ska arrangera en privat fest, ett företagsevent, en företagslunch eller en konferens kan anlita
Restaurang Husman.

Med en mångårig kunskap, en som går tillbaka ända till gamla Frimis – och till kockskolorna i 1950-talets Tyskland.

Husmanskonst som gör dig glad och nöjd, till vardags och till fest.

Restaurang Husman
restauranghusman.se

Vecka 07

Måndag 10 februari
Stekt panerad kummelfilé med dill-& romsås samt kokt potatis
Kyckling Faijtas med ris, tortilla, nachos & guaqamole
Veg: Grönsaks Faijtas med ris, tortilla, nachos & guaqamole
Pasta: Spaghetti Bolognese med riven ost
Wok: Fläskfilé fräst i sesamolja, vitlök & ingefära
Sallad: Räkor med matvete, ägghalva & citron
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Tisdag 11 februari
Raggmunk med stekt fläsk & lingon
Stekt fläsk med löksås & kokt potatis
Ost-& senapsfylld bratwurst med potatismos & gurkmajjo
Veg: Raggmunk med lingonkeso
Pasta: "Alfredo" med kyckling, vitlök, grädde, parmesan & spenat
Wok: Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
Sallad: Räkor med pasta, tapenad & fetaost
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Välkommen!
Onsdag 12 Februari
Wallenbergare med potatismos, gräddsås, ärtor & lingon
Sesam-& Teriyakimarinerad laxfilé med chilicreme, wokade grönsaker, nudlar eller kokt potatis
Veg: Grönsaksbiff med potatismos & wokade grönsaker
Pasta: med fläskfilé, strimlad pepparsalami & soltorkad tomat
Wok: Kyckling med mango, lime & färsk chili
Sallad: Kyckling med bacon & parmesan
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Torsdag 13 Februari
Ärtsoppa med fläsk samt pannkakor med sylt & grädde
Gulaschsoppa samt pannkakor med sylt & grädde
Lasagne med coleslawsallad
Isterband med persiljestuvad potatis & rödbetor
Veg:Ärtsoppa samt pannkakor med sylt & grädde
Veg: Spenatlasagne med coleslawsallad
Wok: Entrecôte med chilimarinerad broccoli & strimlad lök
Sallad: Räkor & kräftstjärtar med ägghalva & citron
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Fredag 14 Februari
Husmans panerade schnitzel med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis
Tacobuffé med tillbehör
Veg: Tacobuffé med quornfärs samt tillbehör
Pasta: med räkor & kräftstjärtar i vitvinssås
Wok: Kyckling med cocosmjölk & grön curry
Sallad: Räkor med pasta, lime & örter
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Välkommen!
Vi reserverar oss för ändringar och slutförsäljning!
Priser

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00