Restaurang Husman

Om oss

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00

Husmanskonst

Mitt i Mjärdevi, Teknikringen 8, har ett väl sammansvetsat gäng i 30 år lagat och serverat luncher. 700 portioner varje vardag till hungriga kontorister, byggjobbare och andra som hittar hit. Här finns bord för 320 gäster och under sommaren kan du njuta på vår uteservering.

Poster

Restaurang Husman. Det hörs på namnet vad du får. Ärtsoppa och pannkaka på torsdagarna, raggmunk och fläsk med rårörda lingon, bruna bönor. Det är husmanskost som är basen.

Stora portioner, vällagade från grunden. Inget fusk med halvfabrikat.

Det är ändå bara en liten del. Svensk vardagsmat är ju sedan länge också wokat, pasta, kebab, hamburgare. Det gäller att hänga på mattrenderna – också.

Allt detta skapar Restaurang Husman med lokala råvaror – i möjligaste mån, beroende på årstid och tillgång. Köttet kan till exempel komma från Basunda gård i Rimforsa.

Och en annan lika viktig del av den dagliga lunchen: en välmatad salladsbuffé, som förstås ingår i priset.

Syskonen och ägarna Joakim och Lotta Donderer är själva två av kockarna i det vältrimmade gäng som jobbar i köket varje dag, måndag till fredag.

Då och då kommer pappa Hans Donderer och hjälper till, med till exempel kroppkakor.

Restaurang Husmans ägare har en gedigen matkunskap; den sitter rent av i generna.

Hans Donderer, 18 år, reste från Lindau vid Bodensjön i Tyskland, och kom 1960 till Linköping. Han hade hört att Sverige behövde bra kockar. Hans fick jobb på klassiska Frimurarehotellet, Frimis, i Linköping.

Några år senare hade Hans Donderer öppnat eget, högst upp i Domushuset i Linköping. Fyra kök hette den krogen. Den drev Hans vidare i många år, tills barnen Joakim och Lotta
tog över, då i Gallerian.

1994 köpte Joakim och Lotta lunchrestaurangen i Mjärdevi.
20 års-jubileet firades i september 2014.

De dagliga luncherna, med många rätter att välja mellan, är ändå långt ifrån allt vad Restaurang Husman kan erbjuda. Du som ska arrangera en privat fest, ett företagsevent, en företagslunch eller en konferens kan anlita
Restaurang Husman.

Med en mångårig kunskap, en som går tillbaka ända till gamla Frimis – och till kockskolorna i 1950-talets Tyskland.

Husmanskonst som gör dig glad och nöjd, till vardags och till fest.

Restaurang Husman
restauranghusman.se

Vecka 25

No data was found
Vi reserverar oss för ändringar och slutförsäljning!
Priser

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00