Om oss

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00

Husmanskonst

Mitt i Mjärdevi, Teknikringen 8, har ett väl sammansvetsat gäng i 30 år lagat och serverat luncher. 700 portioner varje vardag till hungriga kontorister, byggjobbare och andra som hittar hit. Här finns bord för 320 gäster och under sommaren kan du njuta på vår uteservering.

Poster

Restaurang Husman. Det hörs på namnet vad du får. Ärtsoppa och pannkaka på torsdagarna, raggmunk och fläsk med rårörda lingon, bruna bönor. Det är husmanskost som är basen.

Stora portioner, vällagade från grunden. Inget fusk med halvfabrikat.

Det är ändå bara en liten del. Svensk vardagsmat är ju sedan länge också wokat, pasta, kebab, hamburgare. Det gäller att hänga på mattrenderna – också.

Allt detta skapar Restaurang Husman med lokala råvaror – i möjligaste mån, beroende på årstid och tillgång. Köttet kan till exempel komma från Basunda gård i Rimforsa.

Och en annan lika viktig del av den dagliga lunchen: en välmatad salladsbuffé, som förstås ingår i priset.

Syskonen och ägarna Joakim och Lotta Donderer är själva två av kockarna i det vältrimmade gäng som jobbar i köket varje dag, måndag till fredag.

Då och då kommer pappa Hans Donderer och hjälper till, med till exempel kroppkakor.

Restaurang Husmans ägare har en gedigen matkunskap; den sitter rent av i generna.

Hans Donderer, 18 år, reste från Lindau vid Bodensjön i Tyskland, och kom 1960 till Linköping. Han hade hört att Sverige behövde bra kockar. Hans fick jobb på klassiska Frimurarehotellet, Frimis, i Linköping.

Några år senare hade Hans Donderer öppnat eget, högst upp i Domushuset i Linköping. Fyra kök hette den krogen. Den drev Hans vidare i många år, tills barnen Joakim och Lotta
tog över, då i Gallerian.

1994 köpte Joakim och Lotta lunchrestaurangen i Mjärdevi.
20 års-jubileet firades i september 2014.

De dagliga luncherna, med många rätter att välja mellan, är ändå långt ifrån allt vad Restaurang Husman kan erbjuda. Du som ska arrangera en privat fest, ett företagsevent, en företagslunch eller en konferens kan anlita
Restaurang Husman.

Med en mångårig kunskap, en som går tillbaka ända till gamla Frimis – och till kockskolorna i 1950-talets Tyskland.

Husmanskonst som gör dig glad och nöjd, till vardags och till fest.

Restaurang Husman
restauranghusman.se

Vecka 14

Måndag 31 mars
Stekt panerad färsk koljafilé med räk-& romsås samt kokt potatis
Tex Mex buffé med nötfärs, kyckling, guaqamole & tillbehör
Veg: Tex Mex buffé med quornfärs, guaqamole & tillbehör
Pasta: med fläskfilé, bacon & färska champinjoner i krämig ostsås
Wok: Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
Sallad: Räkor med ägghalva, citron & Red hot chili
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Tisdag 1 april
Raggmunk med stekt fläsk & lingon
Stekt fläsk med löksås & kokt potatis
Bräckt laxfilé med Sandefjordssås & kokt potatis
Veg: Raggmunk med lingonkeso
Pasta: Spaghetti Bolognese med riven ost
Wok: Kyckling med vitlök, chili & thai basilika
Sallad: Kyckling med strimlad pepparsalami & soltorkad tomat
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Välkommen!
Onsdag 2 april
Husmans Låda m nattbakad kotlett, potatismos, bacon-& rödvinssås, inlagd gurka & kryddsmör
Fisk-& skaldjurspaella med aioli
Veg: Grönsakspaella med strimlad quorn & aioli
Pasta: Kyckling "Alfredo" med grädde, vitlök, spenat & parmesan
Wok: Fläskfilé med jordnötssås
Sallad: Räkor med fetaost & matvete
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Torsdag 3 april
Ärtsoppa med fläsk samt pannkakor med sylt & grädde
Potatis-& purjolökssoppa samt pannkakor med sylt & grädde
Lasagne med coleslawsallad
Rotmos med rimmad fläskbog
Veg: ÄrtsoppaPotatis-& purjolökssoppa samt pannkakor med sylt & grädde
Veg: Spenatlasagne med coleslawsallad
Wok: Entrecote med böngroddar, vattenkastanjer & lök
Sallad: Räkor & kräftstjärtar med ägghalva
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Fredag 4 april
Husmans panerade schnitzel med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis
Bratwurst med senapsstuvad potatis, syrad kål & rostad lök
Veg: Pasta "Quattro Fromagio" med soltorkad tomat & oliver
Pasta: med strimlad biff i pepparsås
Wok: Kyckling med färsk ingefära & chili
Sallad: Kyckling med bacon & pasta
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Välkommen!
Vi reserverar oss för ändringar och slutförsäljning!
Priser

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00