Om oss

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00

Husmanskonst

Mitt i Mjärdevi, Teknikringen 8, har ett väl sammansvetsat gäng i 30 år lagat och serverat luncher. 700 portioner varje vardag till hungriga kontorister, byggjobbare och andra som hittar hit. Här finns bord för 320 gäster och under sommaren kan du njuta på vår uteservering.

Poster

Restaurang Husman. Det hörs på namnet vad du får. Ärtsoppa och pannkaka på torsdagarna, raggmunk och fläsk med rårörda lingon, bruna bönor. Det är husmanskost som är basen.

Stora portioner, vällagade från grunden. Inget fusk med halvfabrikat.

Det är ändå bara en liten del. Svensk vardagsmat är ju sedan länge också wokat, pasta, kebab, hamburgare. Det gäller att hänga på mattrenderna – också.

Allt detta skapar Restaurang Husman med lokala råvaror – i möjligaste mån, beroende på årstid och tillgång. Köttet kan till exempel komma från Basunda gård i Rimforsa.

Och en annan lika viktig del av den dagliga lunchen: en välmatad salladsbuffé, som förstås ingår i priset.

Syskonen och ägarna Joakim och Lotta Donderer är själva två av kockarna i det vältrimmade gäng som jobbar i köket varje dag, måndag till fredag.

Då och då kommer pappa Hans Donderer och hjälper till, med till exempel kroppkakor.

Restaurang Husmans ägare har en gedigen matkunskap; den sitter rent av i generna.

Hans Donderer, 18 år, reste från Lindau vid Bodensjön i Tyskland, och kom 1960 till Linköping. Han hade hört att Sverige behövde bra kockar. Hans fick jobb på klassiska Frimurarehotellet, Frimis, i Linköping.

Några år senare hade Hans Donderer öppnat eget, högst upp i Domushuset i Linköping. Fyra kök hette den krogen. Den drev Hans vidare i många år, tills barnen Joakim och Lotta
tog över, då i Gallerian.

1994 köpte Joakim och Lotta lunchrestaurangen i Mjärdevi.
20 års-jubileet firades i september 2014.

De dagliga luncherna, med många rätter att välja mellan, är ändå långt ifrån allt vad Restaurang Husman kan erbjuda. Du som ska arrangera en privat fest, ett företagsevent, en företagslunch eller en konferens kan anlita
Restaurang Husman.

Med en mångårig kunskap, en som går tillbaka ända till gamla Frimis – och till kockskolorna i 1950-talets Tyskland.

Husmanskonst som gör dig glad och nöjd, till vardags och till fest.

Restaurang Husman
restauranghusman.se

Vecka 20

Måndag 12 maj
Pannbiff med ramslöksaioli, örtsky & vitlöksrostad kulpotatis
Stekt panerad kummelfilé med västkuströra & kokt potatis
Veg: Bön-& fetafylld paprika med ramslöksaioli, örtsky & vitlöksrostad kulpotatis
Pasta: Spaghetti Carbonara (bacon)
Wok: Kyckling med färsk röd chili & cocosmjölk
Sallad: Räkor med matvete, ägghalva & citron
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Tisdag 13 maj
Raggmunk med stekt fläsk & lingon
Stekt fläsk med löksås & kokt potatis
Kycklingspett med chilibearnaise, BBQ-sås & friterad klyftpotatis
Veg: Raggmunk med lingonkeso
Veg: Grönsaksbiffar med chilibearnaise, lökbrynta haricot verts & friterad klyftpotatis
Pasta: Spaghetti Bolognese med riven ost
Wok: Fläskfilé fräst i sesamolja, vitlök & färsk grön chili
Sallad: Räkor & kräftstjärtar med pasta & örter
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Välkommen!
Onsdag 14 maj
Örtmarinerad helstekt fläskfilé med strimlad råstekt potatis & konjaksgräddsås
Fish and chips med stekt panerad spätta, remouladsås, pommes eller kokt potatis
Veg: Falafel med remouladsås & pommes
Pasta: "Alfredo" med kyckling, grädde, vitlök, parmesan & spenat
Wok: Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
Sallad: Räkor & fetaost med Red hot chili
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Torsdag 15 maj
Rostbiff med potatisgratäng & pepparsås
Kyckling Faijtas med ris, tortilla, nachos, tomatsalsa & guaqamole
Veg: Ostpanerad zucchini med potatisgratäng & grilltomat
Pasta: med räkor, saffran, vitlök & chili
Wok: Fläskfilé med jordnötssås
Sallad: Kyckling med strimlad parmesan & pepparsalami
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad
Fredag 16 maj
Husmans panerade schnitzel med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes eller stekt potatis
Tacopaj med chilicreme
Veg: Tacopaj med quornfärs samt chilicreme
Pasta: med kyckling, soltorkad tomat & basilika
Wok: Kyckling med grön curry & cocosmjölk
Sallad: Ost-& skinka med pasta & tapenad
Grillen serverar: Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik
Välkommen & Trevlig helg!
Vi reserverar oss för ändringar och slutförsäljning!
Priser

Öppettider: mån-fre. 08:00–15:00 Lunch: mån-fre. 11:00–14:00